Het heeft Hare Majesteit behaagd om Ben van de Beek te decoreren met een Lintje. In het bijzijn van familie en vrienden was het Burgemeester Renkema welke na een korte toespraak op het stadhuis van Nijkerk op vrijdag 26 april 2013 aan Ben een Koninklijke onderscheidingen uitreikte.

 

Met een smoes was Ben door zijn gezin meegelokt, om vervolgens op het gemeentehuis van Nijkerk de decoratie opgespeld te krijgen. 

Ben van de Beek onderscheiden

In 1984 één van de oprichters van de Wild Beheer Eenheid Nijkerk en tot op heden bestuurslid van de Wild Beheer Eenheid Nijkerk en omgeving. Het huidige gebied van de Wild Beheer Eenheid Nijkerk en omgeving ligt in de gemeenten Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk en Barneveld en heeft een grootte van 12.000 ha. Vanuit de WBE Nijkerk e.o. en LTO Noord Veluwe is de Agrarische Natuurvereniging Stichting Biotoopverbetering Agrarisch Overleg opgericht, met als klapstuk het Weidevogelcollectief Arkemheen. Sinds 1986 is Ben van de Beek verschillende perioden voorzitter geweest van Zangvereniging Excelsior. Daarbij is Ben sinds 2002 vrijwilliger bij het Sint Nicolaas Comité in Nijkerkerveen.